چرا داشتن استراتژی بازاریابی از اهمیت زیادی برخوردار است؟
چرا داشتن استراتژی بازاریابی از اهمیت زیادی برخوردار است؟ بازاریابی یک روش تجاری است که شامل شناسایی، پیشبینی و برآوردن نیازهای مشتری میشود.
استراتژیهای بازاریابی مؤثر به کسبوکارها کمک میکند تا بهترین روش ارائه خدمات به مشتریان خود را جدا کنند و درعینحال درآمد را به حداکثر برسانند.
در بازاریابی کسبوکار به مصرفکننده (B2C)، تلاشهای بازاریابی به سمت مصرفکنندگان هدایت میشود.
بازاریابی کسبوکار به کسبوکار (B2B)، تلاشهای بازاریابی به سمت سایر مشاغل هدایت میشود.
در هر دو بازاریابی B2C و B2B، چندین عامل مهم وجود دارد که باید در هنگام توسعه یک استراتژی بازاریابی در نظر گرفت. به طور خاص، بازاریابان خبره این موارد را ارزیابی خواهند کرد:
جهتگیری:
جهتگیری بازاریابی به اصول راهنمای خود کسبوکار اشاره دارد که اغلب بهعنوان فلسفه کسبوکار یا فرهنگ سازمانی از آن یاد میشود.
به طور معمول، سازمانها تصمیم میگیرند حول محور محصول، فروش، تولید یا بازاریابی جهتگیری کنند.
میکس یا همان ترکیب:
ترکیب بازاریابی بهعنوان یک راهنمای تصمیمگیری برای تلاشهای بازاریابی یک شرکت عمل میکند. یک میکس بازاریابی مدرن معمولاً بر چهار اصل تمرکز دارد: مشتری، هزینه، راحتی و ارتباطات.
محیط:
محیط بازاریابی به هر عاملی اطلاق میشود که میتواند شرکت را در اجرای استراتژی بازاریابی یا تصمیمگیری تحتتأثیر قرار دهد.
در این راستا، شرکتها باید محیط داخلی سازمان خود را در نظر بگیرند. عوامل خارجی مانند محیطهای بزرگ و کوچک نیز مهم هستند که باید در نظر گرفته شوند.
بازار:
بازار هدف به ویژگیهای مشتری ایدهآل یک شرکت اشاره دارد. تلاشهای تحقیق و بخشبندی میتواند به جداسازی عوامل جغرافیایی و جمعیتی کمک کند که به یک شرکت کمک میکند محصولات یا خدمات خود را به بازار عرضه کند و بفروشد.
پس از ارزیابی دقیق جهتگیری، ترکیب، محیط و بازار، میتوان هزینهها و مزایای روشها و استراتژیهای بازاریابی مختلف را ارزیابی کرد.
این بخش از فرایند برنامهریزی بسیار مهم است، زیرا راههای مختلفی وجود دارد که یک کسبوکار میتواند در تلاشهای بازاریابی شرکت کند.
![]() |
تبلیغات محیطیتاپراه |