هدف تبلیغات
هدف تبلیغات، تبلیغات میتوانند اهداف مختلفی را دنبال کنند. مثل:
- معرفی محصول جدید؛
- افزایش تقاضا برای یک محصول خاص؛
- ماندن در رقابت؛
- افزایش آگاهی از برند؛
- افزایش ترافیک سایت؛
- جذب مشتری راغب (لید)؛
- برجستهکردن یک نیاز خاص در ذهن مخاطب.
تفاوت هدف میتواند نوع رسانۀ مناسب را بهطور کل دستخوش تغییر کند!
مثلاً برای افزایش آگاهی از برند رسانههایی مثل تلویزیون یا تبلیغات کلیکی بنری در سایتهای پربازدید مناسبتر است؛ ولی اگر بهدنبال افزایش فروش هستید، بهتر است روی رسانههایی مثل صفحهٔ نتایج جستوجوی گوگل (تبلیغات در گوگل) سرمایهگذاری کنید.
پوششدهی رسانه
گسترۀ رنج اثری که رسانه میگذارد، جزو مهمترین پارامترها در انتخاب رسانۀ مناسب برای تبلیغات است. این معیار مشخص میکند که تبلیغ در هر رسانه، توسط چه تعداد افرادی دیده میشود!
برای مثال، اگر هدفتان جلب توجه یک بازار محلی است، نیازی نیست در رسانههای ملی مانند رادیو و تلویزیون تبلیغ کنید. با این کار فقط پولتان را هدر خواهید داد!
در عوض، بهتر است سراغ کانالهای استانی، ارسال منطقه ای پیامک یا روزنامههای محلی بروید و از پتانسیل آنها نهایت استفاده را ببرید.
هزینه
بررسی پارامتر هزینه، از دو جهت اهمیت زیادی در انتخاب رسانه دارد:
۱. بودجهای که در اختیار دارید؛
۲. ارزش رسانه نسبت به پوششدهیای که ارائه میکند.
در برخی مواقع، ممکن است بهخاطر کمبود بودجه دست بازی برای انتخاب رسانه نداشته باشید! باید ببینید متناسب با پولی که دارید، کدام رسانهها میزبان تبلیغ شما خواهند شد.
همچنین هنگام هزینهکردن، باید بررسی کنید که آیا رسانۀ انتخابی، نسبت به مبلغی که طلب میکند، پوششدهی مناسبی دارد یا نه. قاعدتاً رسانههایی که توسط افراد کمتری دیده میشوند، هزینۀ کمتری هم روی دستتان خواهند گذاشت.
تغییرپذیری
در بسیاری از مواقع، بعد از شروع کمپینهای تبلیغاتی، نیاز پیدا میکنید که تبلیغ ساختهشده را تغییر دهید. اگر رسانۀ انتخابی شما رادیو، تلویزیون و امثال اینها باشد، اعمال تغییر کار بسیار سختی خواهد بود. بسته به بودجه و منابعی که دارید، به میزان تغییرپذیری رسانه توجه کنید.
برای مثال، رسانههای آنلاین به شما در مدیریت بودجه تبلیغات و بازگشت سرمایه کمک میکنند؛ چون میتوانید خطای خودتان را خیلی زود شناسایی و رفع کنید یا با بهینهسازی آن، سود بیشتری کنید.
ولی تغییر تبلیغات بیلبوردی یا تلویزیونی کار سادهای نیست و هزینههای هنگفتی روی دستتان میگذارد. اگر این رسانهها را انتخاب کردید، در تولید محتوای تبلیغاتی، نوشتن استراتژی تبلیغات و اجرای آن نهایت دقت را به خرج دهید.
انتخاب درست رسانه تبلیغات = انتقال درست پیام
در دنیایی که بیشتر کسبوکارها برای بقا نیازمند تبلیغات هستند، آشنایی با انواع رسانههای تبلیغاتی و ویژگیهای هرکدام یک ضرورت است. در این مقاله، سعی کردیم هرآنچه را که لازم است در این رابطه بدانید، برایتان توضیح دهیم.
همان طور که خواندید، رسانه تبلیغاتی، مثل پلی است که برند و مخاطب را به هم وصل و پیام برند را به مخاطب منتقل میکند. از آنجایی که بدون رسانۀ تبلیغات، فرایند مارکتینگ انجام نمیشود، انتخاب درست آن سنگبنای کل بازاریابی مجموعه را محکم میکند.
انواع مختلف این رسانهها، از آنلاین گرفته تا رسانههای محیطی، هرکدام خصوصیات خاص خود را دارند که طی مقاله مفصل به همۀ آنها پرداختیم.
![]() |
تبلیغات محیطیتاپراه |