تبلیغات محیطی قدیمی ترین شکل اطلاع رسانی و ارتباطات است پایه و اساس تبلیغات محیطی را می توان در تمدن های کهن  و اولیه جستجو کرد. در ایران باستان که بی شک یکی از کهن ترین و بزرگترین تمدن های جهان به شمار می آید. پیام های محیطی رواج داشته است که نمونه مشهور آن اعلان حقوق بشر کوروش کبیر می باشد.

امروزه تبلیغات محیطی به بلوغ رسیده است و قابلیت دستیابی به مخاطبان در مقیاس ملی یا بازار به بازار را دارد. تبلیغات محیطی تا اندازه­ای تکامل یافته که می­تواند به مانند سایر اشکال سنتی تبلیغات مانند روزنامه، رادیو و تلویزیون، مفید و سودمند باشد. تبلیغات محیطی و به طور برجسته­ای با سایر رسانه­ها از لحاظ یک عامل اساسی، متفاوت است. این رسانه پیام تبلیغاتی را به بازار توزیع نمی­کند، بلکه، این بازار است که حول این رسانه به جریان در می­آید و توزیع می­شود. این رسانه، پیام تبلیغاتی را به مردم در خیابان، بزرگراهها، فروشگاهها، مترو ها و هر جا که مردم در آنجا حضور دارند انتقال می دهد. اما اگر حالت روانشناختی ذهنی فرد را در زمانی که پیام به او می­رسد در نظر بگیریم، مطمئنا این رسانه بسیار قدرتمند خواهد بود.

یکی از بزرگترین مزایای تبلیغات محیطی در مقایسه با سایر رسانه­های تبلیغاتی مانند تلویزیون یا مجلات این است که “مخاطبان شما نمی­توانند تبلیغات را قطع کنند و یا دور بیندازند. رسانه­های محیطی همچنین به لحاظ اینکه مخاطبان هدف آن، سیار هستند، با سایر رسانه­ها فرق دارد. بنابراین باید از تکنیک­ها و اصول خاصی برای نشان دادن آن و جلب توجه مخاطب استفاده کرد. چون حداکثر تعداد واژه­هایی که یک نفر می­تواند به طور اثربخش در تبلیغات محیطی به کار ببرد،  هفت واژه است. هیچ فرصتی برای توضیح و تشریح جزییات وجود ندارد. از تبلیغات محیطی می­توان به عنوان بهترین یادآوری کننده استفاده کرد چرا که کمک می­کند تا بتوان یک برند را در ذهن مصرف کننده تثبیت کرد و در زمانی که مصرف کننده قصد دارد نیاز خود را به خواسته تبدیل کند، این وظیفه را به بهترین وجه انجام می­دهد.

شرکت­ها هر ساله مبالغ زیادی را صرف تبلیغات می­کنند و به این طریق می­کوشند بر رفتار مصرف­کنندگان و علایق و نگرش آن­ها، به نحو مطلوبی اثر گذارند تا به این ترتیب آن­ها را به سمت خرید کالاها یا خدمات خود سوق دهند. مساله مهم برای این شرکت­ها این است که اگر تبلیغات آن­ها از مولفه­های اثربخش و تاثیرگذار بهره­مند نباشند و نتواند مصرف کنندگان خود را به خرید بیشتر، و یا مصرف­کندگان بالقوه را به خرید ترغیب کنند، به واقع تمام تلاش­های آن­ها بیهوده بوده و مبالغ زیادی را که به این امر تخصیص داده­اند نیز به هدر خواهد رفت. شرکت­ها از ابزار و رسانه­های مختلفی برای رسیدن به این هدف استفاده می­کنند که یکی از مهمترین آن­ها، تبلیغات محیطی است.

امروزه تبلیغات محیطی جزء اساسی ترین رسانه های تبلیغاتی محسوب می­شود. برندهای بزرگ خود را نسبت به رقبا توسط رسانه های تبلیغات محیطی متمایزتر می کنند. چون تبلیغات محیطی، تقریبا در همه جا می­تواند حضور داشته باشد، تضمین می­کند تا زمانی که مشتری آماده خرید است، برند تبلیغ کننده در ذهن او نقش بندد. امروزه به نظر می­رسد مصرف کنندگان تقریبا برای هر کاری در شتاب و عجله هستند و تبلیغات محیطی می­تواند اطلاعاتی سریع، مختصر و مفید در اختیار آنان قرار داده و آن­ها را در اتخاذ سریع­تر تصمیم­های خرید یاری دهد. در واقع تبلیغات محیطی آمیخته­ای جامع از مکانیزم­های رسانه­ای اثربخش است که می­تواند به مردم در اتومبیل­هایشان، مترو، فرودگاه، مراکز تجاری و تقریبا هر جایی که قانون اجازه بدهد، دسترسی پیدا کند.

5 دلیل برای آنکه در کمپین تبلیغاتی از تبلیغات محیطی استفاده کنیم.

تبلیغات محیطی می­تواند به کمک تبلیغ­کنندگان بیاید. در عصر سرریز شدن اطلاعات، تبلیغات محیطی توانایی برجسته کردن محصولات، نفوذ در افکار مشتریان و انتقال آهسته اطلاعات به اذهان مشتریان را دارد. حضور فراگیر آن در بسیاری از مکان­ها، موجب می­شود زمانی که مصرف کنندگان آماده خرید هستند، برند تبلیغ کننده در نزدیکی آن­ها باشد. امروزه در عصر سرعت و جوامع سیار، تبلیغ­کنندگان اگر خواهان نتایج خوبی هستند باید به سمت مصرف­کنندگان بروند.

این 5 نکته ساده که در ذیل به آن­ها اشاره شده است، فرصت­های منحصر به فرد تبلیغاتی را که تبلیغات محیطی برای تبلیغ­کنندگان فراهم می­کند تشریح می­نماید:

1.شناور بودن پیام: در طی 10 سال اخیر، تبلیغات محیطی در زمینه شکل، اندازه و مکان، تحولات گسترده­ای را تجربه کرده است. چنین ویژگی­هایی به تبلیغ کنندگان این فرصت را می­دهد که مصرف­کنندگان را در هر جایی و در طول روز ردگیری کنند. امروزه استراتژی “گستردگی پیام” در نزد انواع برندها محبوبیت پیدا کرده است. تبلیغات محیطی به ویژه نه تنها برای این امر مناسب است، بلکه اجرای این استراتژی را نیز امکان­پذیر کرده است. تبلیغات محیطی در هر جایی که مصرف کنندگان سفر کنند، حضور کنند. در خیابان، مراکز خرید، مترو، هنگام مسافرت، سینما یا در استادیوم­های ورزشی.

  1. تبلیغات محیطی می­تواند مصرف کنندگان را با هزاران پیام که هر روزه با آن در تماس­اند، کاملا احاطه کند.
  2. حضور مستمر و بدون واسطه (مستقیم): تبلیغات محیطی موجب شناخت و شهرت محصول می­شود و این کار را از طریق تکرار پیام تبلیغاتی و حضور در نقطه خرید، درست قبل از این­که تصمیم­های خرید اتخاذ شود، انجام می­دهد. اروین افرون مزیت اصلی تبلیغات محیطی را این گونه تشریح می­کند:” قبل از هر خریدی، یک روزنه فرصت کوچکی وجود دارد. وظیفه تبلیغات این است که بر انتخاب برند یا نام تجاری تاثیر بگذارد و وظیفه رسانه این است که پیام را در این روزنه قرار دهد. به نظر می­رسد تبلیغات محیطی به عنوان رسانه­ای که همیشه حضور مستمری دارد، این وظیفه را به خوبی انجام می­دهد.”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست