انواع رسانههای تبلیغاتی
۲. رسانههای جمعی
انواع رسانههای تبلیغاتی، وقتی صحبت از رسانه میشود، ذهن بسیاری از افراد سمت مدیومهایی مثل رادیو و تلویزیون میرود.
در حالی که ما بالاتر دیدیم تعریف رسانه تبلیغاتی بسیار گستردهتر از این حرفها است؛ ولی در هر صورت، این کانالهای کلاسیک که در بین عموم مردم بهعنوان رسانه شناخته میشوند، در دستۀ رسانههای جمعی قرار میگیرند.
تبلیغات در رسانههای جمعی، کمک بسیار زیادی به افزایش آگاهی از برند میکند. تبلیغکنندگان در این شکل از رسانهها، با کمک تکنیکهای مختلف ، سعی میکنند یک پیام بهیادمانندنی را منتقل کنند تا بهتر در اذهان مخاطبان باقی بمانند.
انواع رسانههای تبلیغاتی جمعی، شامل موارد زیر هستند:
- تلویزیون
یکی از پرهزینهترین رسانههای تبلیغاتی که اتفاقاً بینندگان بسیاری هم دارد. تبلیغ در تلویزیون کمک شایانی به افزایش آگاهی از برند میکند.
مثلاً تبلیغات بین دو نیمۀ فینال جام جهانی را در نظر بگیرید. جدا از اینکه هزینۀ داشتن تبلیغ در این زمان خاص بسیار زیاد است، خیالتان راحت خواهد بود که میلیونها نفر از سراسر ایران با نام کسبوکارتان آشنا خواهند شد.
- رادیو
رسانۀ جمعی دیگری که از تلویزیون هم قدیمیتر است، همان رادیوی خودمان است. برخلاف تصور عدهای که فکر میکنند دیگر کسی رادیو گوش نمیکند، این رسانه همچنان طرفداران خاص خود را دارد؛ بنابراین، استفاده از آن برای تبلیغات میتواند آوردههای قابلقبولی داشته باشد.
- فیلم
حتماً برای شما هم پیش آمده که در سال سینما نشسته باشید و قبل از شروع فیلم، چند تبلیغ را روی پردۀ نقرهای تماشا کنید. ممکن است این تبلیغات در خلال نمایش مثل تیتراژ پایانی یا ابتدایی هم ظاهر شود.
یکی دیگر از راهها هم حضور نامحسوس و مخفی در فیلم است. برای مثال، بازیگر اصلی فیلم لباس برندی خاص را میپوشد، نام برند در محیط دیده میشود یا شخصیت اصلی مدام در حال نوشیدن نوشابهٔ انرژیزا خاصی است.
![]() |
تبلیغات محیطیتاپراه |